Zaboravili ste izvaditi iz zamrzivača meso koje planirate pripremiti za današnji ručak? Bez brige, nudimo vam odličan savjet za obavljanje ove naizgled nemoguće misije u tren oka.

Za ‘prirodno’ odmrzavanje mesa u hladnjaku trebat će vam osam sati, na sobnoj temperaturi upola manje, a s ovim fora trikom samo 5 minuta. Pritom treba znati da trik ne uključuje korištenje mikrovalne pećnice.

Odmrzavanje u mikrovalnoj pećnici vrlo je popularan, ali riskantan potez kada nemate vremena za dugotrajnu proceduru. Naime, teško je odrediti vrijeme unutar koje ćete odlediti šniclu ili neki drugi komad mesa, a pritom ga ne početi kuhati.

Umjesto toga zgrabite:

– 2 metalna lonca
– komad mesa
– prozirnu plastičnu foliju
– vodu iz pipe.

Postupak:

Postavite jedan lonac na dno s vrhom prema gore, u prozirnu vrećicu stavite šniclu koju želite odlediti, a s drugim loncem poklopite komad mesa.
U drugi lonac ulijte vruću vodu, pa pustite da se meso ovako odleđuje 5 minuta. Možda ćete morati produljiti vrijeme držanja mesa pod loncem ako je u pitanju deblji komad šnicle
Izvadite iz vrećice i pripremite meso na uobičajen način.
Zašto ovaj trik pali?

Metal, a osobito aluminij je odličan provoditelj topline. Komad mesa između dva metala, te u kombinaciji s masom vode koja pritišće površinu proteina brže će dosegnuti sobnu temperaturu.

Povezani Clanci POSOLITE LIMUN I STAVITE GA PORED KREVETA: Kad se probudite, efekat će vas oduševiti!
Na ovaj način možete odmrznuti tanje šnicle od piletine, crvenog mesa ili ribe, kao i mljeveno meso koje je razvučeno na plitkoj podlozi.

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Loading..
Loading..
/div>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *