Da li ste znali da su se u Srbiji počeli pojavljivati tartufi, a to je pečurka koja se prodaje za više od 300.000 eura po kilogramu!

Do sad je pronađeno 13 vrsta tartufa, a skoro sve od tih vrsta su neke od popularnih vrsta koje su tražene širom cijele Evrope.

Ali bez obzira na sve posao prodaje tartufa je još uvijek u početnim fazama na područjima Srbije, i rijetko koja osoba ne zna šta je tartuf.

Poznati bijeli tartufi su postali pravi dijamant kuhinja širom svijeta, i mnogi ga nazivaju najtraženijom pečurkom svijeta.

Oni su toliko skupi najviše zbog toga što se ne mogu uzgajati na vještački način, i jedino ga možete pronaći u divljini gdje prirodno raste.

Baš zbog toga što su uslovi za rast tartufa toliko specifični, ali i zbog njhove unikatne arome oni su postali toliko traženi.

Tartufi su također poznati po tome što obnavljaju moždane ćelije više nego bilo koja druga namirnica, ali u isto vrijeme vam i jačaju organizam.

Stanovnici Srbije su bili oduševljeni kada su saznali da bijeli tartufi, najrjeđi od svih, rastu nigdje drugo osim u Srbiji!

Loading..
Loading..
/div>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *